Frisbo получава инвестиция от 2 милиона USD в цикъла на първоначално финансиране

image of blog Frisbo Team

Frisbo бележи друг важен етап в своето развитие: затваряне на нашия цикъл на първоначално финансиране от 2 милиона USD. 

Инвестицията беше ръководена от българския фонд за рисков капитал – Eleven Ventures, заедно с всички съществуващи инвеститори на Frisbo Gapminder VC, Roca X и Neogen. 

Благодарим на всички, че повярвахте в нас! Благодарим и на Вас – екипа на Frisbo, че го направихте възможно! 

Ето нашето официално прессъобщение за цялата история:

Frisbo – румънската стартъп компания за изпълнение на поръчки, привлича инвестиции на стойност 2 милиона USD за разширяване на своята европейска мрежа за изпълнение на поръчки

Букурещ, 25 ноември 2021 г. – Frisbo, стартъп компанията за онлайн продавачи, която предлага опростено и по-евтино изпълнение на поръчки чрез услуга за плащане, която се занимава със съхранението, опаковането и доставката на техните онлайн поръчки, привлече инвестиция от близо 2 милиона USD в цикъл, воден от българския инвестиционен фонд Eleven Ventures, с участието на GapMinder Ventures, RocaX и Neogen. 

В момента мрежата на Frisbo включва повече от 20 логистични центъра в Румъния, Унгария, Словакия, България, Полша, Германия, Чехия, Република Молдова и Чили, обслужващи повече от 200 онлайн търговци на дребно и интегриращи се с всички основни платформи за електронна търговия и пазари в региона, като Shopify, WooCommerce и Magento или Allegro, eMag, Amazon и Channeladvisor. Предоставяйки на онлайн търговците интегрирана мрежа от складове, Frisbo решава проблема с мащабирането на онлайн магазините в региона, улеснявайки достъпа до съседни и отдалечени пазари.

„Средствата, привлечени в този нов цикъл на финансиране, ще ни помогнат главно да продължим плановете си за разширяване в Европа и извън нея, особено във време, когато световната електронна търговия преживява безпрецедентен растеж. В момента ние сме най-голямата европейска мрежа за електронно изпълнение на поръчки с доставка на следващия ден и искаме да консолидираме тази позиция“, каза Богдан Колцериу, основател на Frisbo. 

Сред клиентите на Frisbo са компании като официалния представител на Xiaomi в Румъния и Унгария  (www.mi-home.ro и www.mi-home.hu), Bitdefender, Aosom, Morphy Richards, foodpanda, Meli Melo и Intercars. 

„Въпреки че страните от ЕС са част от единен пазар, все още съществува голяма фрагментация, когато става въпрос за трансгранична електронна търговия. 90% от онлайн магазините в ЕС не продават извън границата на родната си страна. Вярваме, че екипът на Frisbo вече е открил как изглежда бъдещето на логистиката за електронна търговия и се справят с този голям проблем, засягащ огромен брой онлайн търговци. Екипът е силен с добре оформен набор от умения и опит с доказани постижения в изграждането на успешни компании. Много сме развълнувани да споделим това предстоящо приключение с основателите и да подкрепим компанията в нейния път на растеж“, коментира Валери Петров, партньор в Eleven Ventures. 

Основана от Богдан Колцериу, Лаура Фринку и Влад Тарзиу, Frisbo набра последната си инвестиция през 2019 г. на стойност 1,2 милиона EUR в цикъл, воден от GapMinder Venture Partners.

За Eleven Ventures

Eleven Ventures е една от водещите компании за рисков капитал на ранен етап в Югоизточна Европа, който инвестира в стартъпи от 2012 г. Със 150 колективни инвестиции за 9 години екипът на Eleven играе важна роля в катализирането на регионалната стартъп екосистема. Eleven поддържа технологични компании в пет приоритетни вертикали – финансови технологии, здравеопазване, бъдеще на труда, бъдеще на прехраната и технологии за електронна търговия. Сред стартъп компаниите, които Eleven подкрепи, са Payhawk, Gtmhub, Dronamics, SMSBump, Kanbanize и Nitropack.

За GapMinder Venture Partners 

GapMinder е фонд за рисков капитал от 50 милиона EUR, който инвестира в бързо развиващи се международни технологични компании, създадени в Румъния и Централна Европа на етап първоначално финансиране или серия A. GapMinder Partners прилагат практически подход като инвеститори, като помагат на компаниите да се развиват чрез стратегически съвети и пряко участие в оперативната организация, корпоративното управление и финансовата дисциплина. Портфолиото на GapMinder включва компании като FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo или Planable. GapMinder се съфинансира предимно чрез оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 г.

Сходни публикации

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ще Ви държим в течение за всичко хубаво, което се случва в света на изпълнението на поръчки.